Актуелно за запослене, посетиоце и ученике

Запослени

02.03.2023   Запослени

Гордана Јорданова - директор школе
Милан Тасић - секретар школе
Тијана Стојиљковић - педагог школе
Мара Богданов - административни радник
Снежана Филиповић - наставник
Снежана Бонев - наставник
Слађана Алексов - професор
Силвана Величков - професор
Игор Стојковић - професор
Тања Митић - професор
Ивана Васиљев - професор
Далибор Јорданов - професор
Ненад Станковић - професор
Душан Ђорђевић - професор
Тамара Јовановић - професор
Јелена Нешић - професор
Саша Ранђеловић - професор
Жарко Димитријевић - професор
Сандра Трифуновић - професор
Душан Ђокић - професор
Јасмина Михајлов - помоћни радник
Стоичко Милијев - помоћни радник

Ученици

Нема вести за ученике.

Посетиоци

13.03.2024   Међународни дан матерњег језика, 21. 2. 2024. године

Обележили смо међународни Дан матерњег језика – 21. фебруар, у циљу промовисања језичке културе и разноврсности. Одржано је предавање на коме се са ученицима разговарало о томе зашто је у времену у коме учимо стране језике и желимо да будемо укључени у ширу заједницу, важно да сачувамо матерњи језик. У свету готово сваки дан нестане по један језик, а лингвисти прогнозирају да ће до краја 21. века од 6.000 језика одумрети чак до 90 посто. Генерална скупштина УНЕСКО-a прокламовала је 1999. године Дан матерњег језика, као сећање на студенте који су 21. 2. 1952. године убијени у Даки у Бангладешу, јер су протествовали због тога што њихов матерњи језик није проглашен за званични.
Ученици наше школе читали су једни другима одломке из својих омиљених књига на матерњем језику.
Слике са тог догађаја погледајте ovde.

13.03.2024   Угледни час енглеског језика, 2024. година

Проф. енглеског језика, Ивана Пантић, одржала је угледни час енглеског језика на тему "Clothes vocabulary". Ученици су на веома креативан и занимљив начин научили да на енглеском језику именују гардеробу, али и да се сналазе у ситуацији када су они купци у продавници. Час је био веома успешан, а проф. Ивани честитамо на реализацији часа!
Слике са угледног часа погледајте ovde.

13.03.2024   Дан школе, 27. 1. 2024. године

Наша школа је традиционално обележила Дан Светога Саве, а самим тим и Дан школе - 27. 1. 2024. године. Ове године школа прославља 164 године свога постојања и јубиларни 30. рођендан под именом највећег српског просветитеља Светога Сава.
Приредбу са прославе Дана школе погледајте ovde.

13.03.2024   Мартенице, 1. 3. 2024. године

Данас, 1. марта 2024. године, нашу школу у Божици посетили су председник Националног савета бугарске националне мањине, господин Стефан Стојков из Босилеграда и председник општине Босилеград, господин Владимир Захаријев. Ученицима и наставницима поклонили су ,,Мартенице" - симболичан поклон који се по традицији 1. марта даје само драгим људима. Овом приликом желим да се у име ђака, колектива, и у своје лично име захвалим што су се овако Велики Људи сетили нас "малих".
Гордана Јорданова, директор школе
Фотографију погледајте ovde.

13.03.2024   Осмомартовска радионица, 8. 3. 2024. године

Прослава Међународног дана жена дешава се 8. марта сваке године. Овај дан је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Први Дан жена је обележен 1909. године у САД декларацијом коју је донела Социјалистичка странка Америке. Између осталих важних историјских догађаја, њиме се обележава и пожар у фабрици текстила у Њујорку када је погинуло преко стотину жена. Сматра се да су раднице биле задржане унутар фабрике како би их се спречило да штрајкују са другим радницима. Тада се обично радило 10 сати дневно. Повом Међународног дана жена и борбе за равноправност, ученици наше школе учествовали су у осмомартовској радионици, а њиховим радовима украшена је школска огласна табла. Радове наших ученика погледајте ovde.

13.03.2024   Дан розе мајица, 2024.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава се сваке последње среде у месецу. Наши ученици и наставници су се потрудили да кроз разне активности обележе овај дан. Широм света се последња среда у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршка дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама. Фотографије са радионице погледајте ovde.

31.10.2023   Европски дан језика, 26. 9. 2023.

Европски дан језика традиционално је обележен 26. септембра. Ученици су кроз радионицу представили европске заставе и занимљивости о европским језицима. Резултат рада ученика погледајте ovde.

23.10.2023   Дечја недеља

Традиционално, и ове године, ученици и колектив ОШ "Свети Сава" у Божици прославили су Дечју недељу у периоду од 2. до 8. октобра. Слоган овогодишње Дечје недеље био је "Велико срце деце Србије". У школи је био приређен низ активности: гостовање представника градске библиотеке "Радоје Домановић" из Сурдулице, књига на поклон, изложба дечијих цртежа, спортске активности и радионица на којој су ученици представили заједнички рад на тему Дечје недеље. Слике са обележавања погледајте ovde.

07.06.2023   Радионица - Решавање сукоба међу пријатељима

Време након завршетка школске године наставници и стручни сарадници искористили су за радионице, а све у циљу развоја социјалних и емоционалних вештина ученика, односно подстицању и неговању емпатије, толеранције, креативности, тимског рада, самоконтроле, поштења, захвалности итд. Слике са наше радионице погледајте ovde.

30.05.2023   Посете часовима, 2023.

Месец мај био је резервисан за посете часовима. Часове је посетила директорка школе Гордана Јорданова и педагог Стефана Радоичић. Део атмосфере погледајте u galeriji.

12.04.2023   Ускрс, 2023. године

Ове године, као и претходних, у нашој школи су организоване активности поводом Ускрса. Хол школе украшен је ученичким радовима, а за ученике је организована трка ускршњим јајима. У трци су учествовали и наставници који су са децом поделили радост због празника.
Радове ученика и трку ускршњим јајима погледајте ovde.

31.03.2023   Засади дрво, 30. 3. 2023. године

Ученици и наставници наше школе засадили су у школском дворишту стабла Белог бора. Овим се наша школа прикључила акцији "Засади дрво" и подржала иницијативу за очување Земље и екосистема. "Засади дрво" је почетак промене свести и промењена свест, враћање дуга планети и акција већа од акције; то је интерес свих нас!
Фотографије које смо забележили при овој активности погледајте ovde.

27.03.2023   Међународни дан матерњег језика, 21. 2. 2023. године

Обележили смо међународни Дан матерњег језика – 21. фебруар, у циљу промовисања језичке културе и разноврсности. Одржано је предавање на коме се са ученицима разговарало о томе зашто је у времену у коме учимо стране језике и желимо да будемо укључени у ширу заједницу, важно да сачувамо матерњи језик. У свету готово сваки дан нестане по један језик, а лингвисти прогнозирају да ће до краја 21. века од 6.000 језика одумрети чак до 90 посто. Генерална скупштина УНЕСКО-a прокламовала је 1999. године Дан матерњег језика, као сећање на студенте који су 21.2.1952. године убијени у Даки у Бангладешу, јер су протествовали због тога што њихов матерњи језик није проглашен за званични. Такође, са ученицима је урађен хамер на којем се налазе мотиви којима промовишемо матерњи језик. Слике са ове радионице погледајте u galeriji.

21.03.2023   Светски дан поезије, 21. 3. 2023. године

Дана 21. марта обележили смо Светски дан поезије. Ученичка радионица резултирала је одличном представом мотива које повезује појам "поезија". На часовима језика и књижевности ученици су читали најпознатије стихове српских и светских песника.
Резултат рада наших ученика погледајте u galeriji.

21.03.2023   Међународни дан шуме и Светски дан вода, 21-22. 3. 2023. године

Дана 21. и 22. марта 2023. године обележили смо Међународни дан шума и Светски дан вода. Ученицима су наставници одржали час у природи, на тему значаја очувања шума и вода, а у присуству директорке и педагога школе. Такође, ученички цртежи на тему шуме и воде окачени су на огласну таблу у холу школе, као и фотографије настале на часу у природи.
Фотографије погледајте u galeriji.

03.03.2023   Дан розе мајица, 22. 2. 2023. године

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава се сваке последње среде у месецу. Наши ученици и наставници су се потрудили да кроз разне активности обележе овај дан.
Широм света се последња среда у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршка дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама.
Фотографије са радионице погледајте u galeriji.

02.03.2023   Обавештење

Обавештавамо вас да је број телефона школе промењен: 017/7879-112.

01.03.2023   Мартенице, 1. 3. 2023. године

Данас је нашу школу у Божици посетио председник Националног савета бугарске националне мањине, господин Стефан Стојков из Босилеграда. Уз пригодне поклоне које је уручио ђацима, школи је поклонио ваучер од 100.000,00 динара. Поред ових поклона, посебно смо се обрадовали ,,Мартеницама" - симболичном поклону који се по традицији 1. марта даје само драгим људима. Овом приликом желим да се у име ђака, колектива, и у своје лично име захвалим што су се овако Велики Људи сетили нас "малих".
Гордана Јорданова, директор школе
Фотографију погледајте u galeriji.

22.02.2023   Дан школе, 2022. године

Наша школа је традиционално обележила Дан Светога Саве, а самим тим и Дан школе - 27.1.2022. године. Приредбу са прославе 162. рођендана погледајте ovde.

22.02.2023   Дан школе, 2023. године

Наша школа је традиционално обележила Дан Светога Саве, а самим тим и Дан школе - 27. 1. 2023. године. Приредбу са прославе 163. рођендана погледајте ovde.

27.10.2022   Божица некад и сад

Године 2020. настао је кратки видео поводом обележавања Дана ОШ "Свети Сава" у Божици, а све у циљу приказивања живота на овом планинском подручју природних лепота, али и неговања образовања и васпитања које доприноси читавој заједници.
Наш видео погледајте ovde.

17.10.2022   Европски дан језика, 16. 9. 2022. године

Европски дан језика ученици наше школе обележили су израдом пројекта под називом "Језичко дрво" на којем су се нашле речи и изрази из више европских језика. Честитамо ученицима на креативности!
Наше "Језичко дрво" погледајте ovde.

17.10.2022   Дечја недеља 3-9. 10. 2022. године

Шта детету треба да лети до неба – слоган је овогодишње Дечје недеље, реализоване у периоду од 3. до 9. октобра.
У складу са том идејом и сталном подршком школе у развоју, подстицању дечијих способности и креативности, организована је и активност "Квизоманија". Ова активност обухвата различите наставне области. Такође, ученици су се такмичили у кошарци, ликовном и литерарном стваралаштву. Током Дечје недеље у школи је организована трибина под насловом "Шта нам треба да будемо срећни?" којој су присуствовали сви запослени који су разговарали са ученицима о срећи и значају среће за човека. Крајем недеље, школу су посетили гoсти из димитровградске библиотеке који су ученицима поклонили књиге поезије. Уз помоћ руководства школе, на челу са директорком Горданом Јордановом и наставника, али и великог интересовања и залагања ученика, све наведене активности успешно су спроведене. Више фотографија погледајте u galeriji.